RADIONICE Gordane Savić

Gospođa Gordana Savić kreativnim stvaralaštvom bavi se od djetinjstva, stoga je svoj hobi pretvorila u posao. Neizmjerno je, kaže, sretna, jer radi ono što uistinu voli, i u tome uživa: plete, hekla, veze, šije; slika (staklo, drvo, platno); od drva izrađuje ukrasne i uporabne predmete manjih dimenzija (slike, lampe, kutije, svijećnjake), na njemu radi i pirografiju.

Izrađuje i unikatni nakit od različitih materijala (drvo, staklo, tekstil, koža, filc).

Svake se godine usavršava na kreativnim radionicama, posjećuje hobi i hand made sajmove, a svoje znanje prenosi i drugima na radionicama i prigodnim događanjima.

I u našoj knjižnici održala je nekoliko radionica izrade unikatnog nakita od tekstila i cvijeća od različitog materijala.

RADIONICE Udruge Dotepenac

Udruga Dotepenac  osnovana je  u Delnicama 2010. g.; od tada sudjeluje na svim manifestacijama u gradu i okolnim mjestima.

U Narodnoj knjižnici i čitaonici organiziraju kreativne radionice za građanstvo: oslikavanje tekstila, drvenih podloga, uskršnjih jaja i dr. (decoupage tehnikom), izrada cvijeća od krep-papira te raznih predmeta od das-mase…
Cilj djelovanja Udruge je druženje, edukacija u izradi suvenira i uporabnih predmeta; podrška svim manifestacijama i promocija našega grada i  diljem županije…

Vrijedne članice udruge pokrenule su radionicu Vezimo zajedno, jer žele da se taj dio kulturne baštine ne zaboravi. Osim heklanja, rade radionicu šlinganja i našivavanja. Mnogi njihovi suveniri krase izloge naše knjižnice.

 

Radionice Udruge Dotepenac

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Osnivač: GRAD DELNICE ; Status: SAMOSTALNA USTANOVA