IZDVOJENO U 2013.
-susret učenika 3. i 4. r. s književnikom Hrvojem Kovačevićem
-susret učenika 7. i 8.r. s književnicom Melitom Rundek
-kazalište u gostima- Plesna haljina žutog maslačka- GKL Rijeka, u Radničkom domu (vrtić, mlađi r. osnovne škole I.G.K. Delnice, PŠ Crni Lug i OŠ F.K.F. Brod na Kupi
-natjecanje u čitanju naglas- povodom Mjeseca hrvatske knjige, za učenike 5.-8.r.
-Nacionalni kviz za poticanje čitanja za uč. 5.-7.r.
-posjet Interliberu (nagrada učenicima za sudjelovanje na kvizu)
-učenici goranskih osnovnih škola i vrtića posjetili su nas 6 puta (OŠ: Mrkopalj, Ravna Gora, Delnice i vrtić- Hlojkice)
-predstavljanje knjižnice kroz eter- na Radiju Gorski kotar predstavljeno 47 knjiga u emisiji Čitateljski kutak
-u prostoru knjižnice postavljene 3 izložbe ručnih radova naših korisnika: Elvire Sladoljev (oslikani predmeti na staklu i porculanu), Tee Crnković (nakit) i (čudesni svijet lavande)
-uredili smo 6 tematskih izloga i 8 tematskih panoa

 


 • Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige i 2013.godine kao Europske godine čitanja naglas, Narodna knjižnica i čitaonica  Delnice organizira natjecanje u čitanju naglas pod geslom Čitajmo zajedno, čitajmo naglas. Natjecanje će se održati u prostorijama Knjižnice 18.listopada 2013. s početkom u 16.30 sati, a natjecat će se učenici od 5. do 8. razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića. Prijavljenim učenicima i njihovim mentorima želimo dobru zabavu i još bolje rezultate.

 

 


 • Povodom Dječjeg tjedna, Narodna knjižnica i čitaonica Delnice 1.listopada 2013. u Radničkom domu u Delnicama s početkom u 11 sati, organizirala je kazališnu predstavu „Plesna haljina žutog maslačka“ u izvedbi Kazališta lutaka Rijeka, a namijenjena je djeci predškolskog uzrasta i djeci nižih razreda osnovne škole.

 

 

 


 • KREATIVNA RADIONICA UDRUGE "Dotepenac

Udruga „Dotepenac“ djeluje na području grada Delnica i diljem Primorsko – goranske županije već dvije i pol godine. Kroz druženje educiramo naše članove i ostale građane našega grada o izradi raznih predmeta za primjenu u kućanstvu. Također, sama udruga bavi se izradom suvenira. Neke od naših proizvoda možete vidjeti u Narodnoj knjižnici i čitaonici Delnice gdje se možete informirati i upisati na radionice koje se održavaju svake srijede od 17 do 19 sati. Sav potreban materijal dobivate od nas, na vama je samo da dođete s osmijehom i dobrom voljom za druženje.

 

 

 


KNJIŽEVNI SUSRET S HRVOJEM KOVAČEVIĆEM
U utorak, 19.ožujka 2013. u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Delnice te Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, naše najmlađe učenike posjetio je hrvatski književnik Hrvoje Kovačević. Svoje ime književnik je stekao knjigama za djecu, dok je za jednu od njih dobio i prestižnu nagradu Grigor Vitez. Učenicima drugih i četvrtih razreda književnik je na zanimljiv način predstavio vlastito stvaralaštvo i upoznao ih sa svijetom inspektora Vidmara, generala Kire miša i drugih likova koji veličaju dječju maštu i pozivaju ih u svijet u kojemu su tajne, misteriji i zagonetke svakodnevna pojava.  
 • 7. studenoga 2012. godine povodom Mjeseca hrvatske knjige u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Delnice i Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, učenike je posjetio poznati hrvatski književnik Tito Bilopavlović koji je široj publici poznat po zbirci priče Paunaš i Filipini iz ugla.
  Dobitnik brojnih književnih nagrada, među ostalom i nagrade „Josip i Ivan Kozarac“ za životno djelo, učenicima se predstavio svojom zbirkom pjesama za najmlađe Oprostite, volim vas za koju je srdačno napomenuo da je namijenjena djeci od 7 do 77 godina. Pročitavši nekoliko pjesama književnik je učenicima približio vlastiti svijet i približio ih vlastitom stvaralaštvu.

 


 • U srijedu, 14.11.2012., povodom Mjeseca hrvatske knjige, u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Delnice
  i Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, učenike će posjetiti hrvatska književnica Sonja Zubović.
  Učenicima je poznata po slikovnici o slovima "Kako se gleda abeceda".

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osnivač: GRAD DELNICE ; Status: SAMOSTALNA USTANOVA