Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva (22. veljače)

Mjesec hrvatskog jezika (21.veljače- 17.ožujka) obilježava se mnogim aktivnostima- kako u svim školama, tako i u knjižnicama.

Kako bi glagoljicu učinili zanimljivom učenicima osnovne škole, učenici Srednje škole Delnice pripremili su za njih, u našoj knjižnici, kratak pregled povijesnoga razvoja hrvatskog jezika poslije kojeg je uslijedio kviz znanja, a nakon toga su se, svi zajedno, poigrali glagoljičkim slovima- drvenim pločicama i oblutcima, igrajući Memory glagoljicu (spajanje glagoljičkih i latiničkih slova, odn. traženje zadane riječi).

Srednjoškolci su osmislili igre pod mentorstvom knjižničarke Koraljke Renier Valinčić, uz Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva (22.veljače), a povijesni razvoj hrvatskog jezika prezentirale su Anamarija Milekic i Hana Briški, učenice 2.r.- smjer ekonomist.

Sedmaši su, u pratnji svoje učiteljice Marine Vidoš, na ovom, malo drugačijem satu hrvatskoga jezika, upoznali povijesni razvoj hrvatskoga jezika i usvojili mnoga glagoljička slova na zanimljiv način, kojeg su osmislili njihovi stariji kolege iz srednje škole- kroz igru i zajedničko druženje, što će sigurno pomoći trajnom usvajanju ovoga gradiva.

Izloge knjižnice, koja je i ovom prigodom dokazala da je poticajno okruženje- mjesto i učenja i zabave, krase mnogi likovni radovi učenika Srednje škole Delnice na temu- glagoljice: glagoljička slova krase svilene rupce oslikane tehnikom batika, a slova su izrađena i u raznim tehnikama: fraktala, kolaža...

SŠ Delnice - Dani glagoljice

Više...

 

Osnivač: GRAD DELNICE ; Status: SAMOSTALNA USTANOVA